Karakter

De Toller is een uitermate geschikte familiehond die goed past binnen gezinnen met kinderen. Ook met andere honden heeft het ras over het algemeen geen problemen. Kies de hond zeker niet uit als waakhond, ze zijn een echte allemansvriend die heel nieuwsgierig zijn en absoluut niet dreigend overkomen. In verhouding met andere retrievers zijn ze over het algemeen iets zelfstandiger en eigenzinniger.

Energiek ras met groot uithoudingsvermogen

Misschien wel de meest in het oog springende eigenschap is het speelse en opgewekte karakter van de Tolling Retriever. Ze zitten bordevol energie en hebben dan ook niet genoeg aan een klein ommetje. Liever leven ze zich lekker uit op een groot grasveld, rennend achter een frisbee, bal of tak aan. Het grote uithoudingsvermogen betekent natuurlijk wel dat je niet weg komt met twee keer gooien 😉

Naast het apporteren zijn Tollers dol op zwemmen of eigenlijk alles waar ze hun energie in kwijt kunnen. Ze zijn altijd op zoek naar uitdaging en houden over het algemeen niet zo van het keer op keer herhalen van een saaie oefening. Je zult hun aandacht dan snel kwijtraken.

Mensenvriend

Zoek je een hondenras dat goed met mensen overweg kan? Dan zit je met de Toller gebakken! Het zijn echte mensenvrienden. En niet alleen met volwassenen, maar ook met drukke kinderen zijn Tollers heel goed. Het is daarom bij uitstek een hondenras dat geschikt is voor gezinnen met (jonge) kinderen. Naar vreemden kunnen ze soms wel wat gereserveerd zijn.

Prima met andere honden

Ook met andere honden kan de Tolling Retriever prima overweg. Ze zijn sociaal, maar vaak wel heel speels en actief. Voor sommige rassen is het dus een minder geschikt speelmaatje.

Intelligentie

Niet alleen energiek, maar ook de intelligentie is een term die vaak genoemd zal worden door baasjes van Tollers. Tollers zijn daardoor redelijk goed te trainen, maar ze kunnen eigenwijs zijn. Zien ze het nut ergens niet van in? Dan zal je merken dat je wel wat meer moeite zult moeten doen om de hond in beweging te krijgen. Veelgehoord is dan ook dat het dier zijn baasje voor de gek houd en je te slim af is!